29 Eki

rektorumuzun-bayram-mesajı

Cumhuriyetimizin 100. yılına adım adım ilerlerken, üniversitemizin de 250. yaşına doğru yol almasının heyecanını yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öderliğinde, yüce Türk miletinin büyük fedakarlıkları ve destansı kahramanlıkları ile kazanılan milli egemenliğimizin simgmesi olan Cumhuriyetimizin, 92. yılını gurur ve sevinçle kutluyoruz.

Tarihimizin en büyük değişim adımı olan cumhuriyetimiz; yüce milletimizin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmasının itici gücü, ilerleyişin kaynağı, milli birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olmuştur.

Yarınlarımızın teminatı olan Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan, millet, bayrak ve istiklal uğrunca canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Tüm İTÜ Ailesi’nin ve ülkemizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Prof. Dr. Mehmet Karaca